איך מוצאים אהבה? על זימון זוגיות והרחבת הראייה
איך מוצאים אהבה?
על זימון זוגיות והרחבת הראייה
העידן הניו-אייג'י הזה שאנחנו נמצאים בו, הביא צורת ביטוי חדשה לחיינו - "זימון". זימון שפע, זימון אהבה, זימון זוגיות. זה ביטוי שיכול מאוד לתסכל, לכווץ. כי להשתמש בו, לנסות לזמן, ולא להצליח - רק מדגיש את הפער בין מה שאני רוצה למה שקיים בחיי. איך אני יכול לזמן זוגיות? לא מעט פנויות ופנויים שמגיעים אליי לקליניקה שמעו את זה לא פעם - ולא ממש הבינו מה הם אמורים לעשות עם זה. יש כאלה שבוחרים לעשות סיאנס, השתטחות על קברי צדיקים, תפילות. יש שייבחרו להתחבר לאפליקציות למיניהן או ללכת לכיוון רוחני של עבודה על תודעת שפע. ואם זה לא עוזר - זה מציף תסכול וכעס. מה אתם אומרים - זה אפשרי בכלל, לזמן? או שזה סתם מין אמירה רוחניקית מנותקת כזו? מודה שאני לא הייתי צריך להשתמש בטכניקה של זימון, מהסיבה הפשוטה, שברגע שהרחבתי את הראייה בה אני מסתכל על העולם – דברים התחילו להגיע אליי גם בלי שזימנתי אותם. ובכל זאת, אסביר מעט על הטכניקה לזימון זוגיות, או לזימון בכלל. כדי לזמן לחיינו זוגיות, אהבה, שפע, אנחנו צריכים לעשות ויזואליזציה הכי אותנטית וברזולוציה הכי טובה שאנחנו יכולים. ממש לדמיין אותנו שם, אחרי שזה בחיינו, ואז לומר למוח שזה כבר בחיינו. "זה קורה, זה קורה, זה קורה" (אחת האפשרויות).
אתחיל בסיפור מקרה מהקליניקה. אחת המתאמנות שהגיעה אליי אמרה שהיא מאוד רוצה למצוא זוגיות. היא כבר חוותה שני קשרים ארוכים ושניהם הסתיימו בגירושין, והיא לא מבינה למה היא תמיד מוצאת גברים שלא עושים לה טוב. אחד הכלים שאני משתמש בו עוזר לנו להסתכל אחורה על קשרי העבר, וזיהינו שמאז ומתמיד היא התאהבה באותו טיפוס של גברים. גברים שלא היטיבו עימה ואפילו גרמו לה לצער וכאב. אפשר לומר שיש טיפוס מסויים של גברים שמושך אותה, ושבעצם היא מזמנת לחייה טיפוס גברים מסויים מתוך התת מודע.
מכירים את זה שכשאתם רוצים לקנות רכב, אז כל רכב שני שאתם רואים ברחוב הוא מאותו סוג שאתם רוצים? דוגמא נוספת שחלקכן תוכלו להזדהות איתה - כשאתן בהריון, פתאום כולן סביבכן בהריון. המוח שלנו מחווט ככה שהוא שם לב למה שהוא רוצה לשים לב. זה לא שבאמת כל הרכבים על הכביש הם כאלה, או שכולן בהריון, פשוט זה מה שאנחנו רוצים לראות. כך גם ביחסים, אנחנו שמים לב לתכונות שהמוח שלנו מחפש. ואלה התכונות שנראה. אלה הנשים או הגברים, שנשים לב אליהם. ככה זה גם היה איתה. המוח שלה חיפש תכונות מסויימות, והיא ראתה רק גברים שהיו להם את התכונות האלה.
אז אם אנחנו יכולים לבחור תכונות שאנחנו רוצים - למה מי שמגיע לחיינו זה א.נשים שלא טובים לנו? למה אי אפשר "לזמן" את מי שיעשה לנו טוב? ד"ר הארוויל הנדריקס בספרו "לבסוף מוצאים אהבה" 1 , טוען שהמוח המודע שלנו מחפש אנשים בעלי תכונות חיוביות, אבל מי שבאמת מנחה אותנו בבחירת בני זוג הוא המוח העתיק. המוח שלנו מורכב בעצם ממוח עתיק, שהוא קצר רואי ואין לו תפיסת זמן, ומוח חדש, המאורגן וההגיוני.
ד"ר הנדריקס מוסיף ואומר שהתכונות שאנחנו מחפשים בבני הזוג שלנו קשורות לתכונות שהיו לאנשים הקרובים אלינו ביותר בילדותינו, להורינו. או שאנחנו מחפשים בני-זוג שיהיו דומים להם בתכונותיהם, או שאנחנו מחפשים את ההיפך הגמור. כך או כך, לתכונותיהם של הורינו יש השפעה על הבחירה שלנו. וכאשר המוח העתיק הוא זה שבוחר לנו את בני הזוג (להזכירכם, אין לו תפיסת זמן), הוא בעצם מנסה להחזיר אותנו לחוויות הילדות שלנו כדי לתקן את מה שנחרט בנו מהן. מנסה לתקן תסכולים שנוצרו בנו בילדות, בין אם הן נעשו במודע או כחלק מתהליך הגדילה וההתפתחות שלנו. לכן הוא מחזיר אותנו ל"זירת האירועים" המקורית, כדי לברוא מחדש את האמונות שנטבעו בנו.
למה דווקא אליהם אנחנו נמשכים? לטענתו, במוח שלנו נוצר מעין דימוי של האנשים ששלומנו תלוי בהם. הרי היינו תלויים בהורינו או בדמות משמעותית אחרת בילדותינו, והם אלה שאמורים לדאוג לצרכינו. לכן, בן או בת הזוג שנרצה, הם אלה שידאגו לנו. אך מה שנחרט בנו בצורה החזקה ביותר בילדותינו, אלה דווקא הסיטואציות שבהן הכי נפגענו. כילד אני מאמין שאם ההורה שלי כועס עליי - לא אקבל ממנו את צרכיי, וזה מאיים על קיומי. לכן, בעצם, בני הזוג שיגיעו לחיינו הם אלה שמעוררים אצלנו פצעי ילדות עמוקים, כמו חוויות נטישה, פחד שלא נהיה אהובים, חוויות של בגידה באמון ועוד.
יופי, אז החדשות הרעות הן שאנחנו מתאהבים בבני זוג שגורמים לנו לצער וכאב, ואינם מיטיבים איתנו. אלה בני הזוג שאנחנו מזמנים לחיינו. החדשות הטובות הן, שכמו שאנחנו מזמנים לחיינו בני זוג כאלה, אנחנו יכולים על ידי תהליך של ריפוי וצמיחה, לזמן לחיינו בני זוג שייטיבו איתנו. וכשאני אומר לזמן, אני מתכוון שכשתת-המודע שלנו יפסיק לחפש ריפוי לפצעי הילדות (פשוט כי הם כבר יקבלו הכרה ולא ידממו יותר), נתחיל לשים לב לא.נשים נוספים עם תכונות שיתאימו יותר למה שהמוח החדש שלנו רוצה. בעצם, הראייה שלנו תיפתח ונשים לב ליותר א.נשים (זוכרים את דוגמת הרכב וההריון? אז כזה).
אם ככה, איך עושים את זה? איך מרפאים את פצעי הילדות האלה, כדי שנוכל לפתוח את הראייה ואת הלב? נחזור לסיפור המקרה שאיתו פתחתי. במלאכת חקירה שעשינו גילינו כל מיני אמונות שהיא סיגלה לעצמה במהלך ילדותה. אמונות אלה מנהלות אותה, וטיבה של אמונה היא לקיים את עצמה (אפקט פיגמליון). אחת האמונות איתה היא נעה בעולם, הייתה שהיא לא מספיק טובה כמו שהיא. שהיא צריכה להיות "יותר". הוריה היו ביקורתיים ולא זכורות לה חוויות הצלחה. לכן, הגברים שהגיעו לחייה עוררו בה בדיוק את אמונות אלו. התהליך אותו עשינו הוא תהליך של קבלה עצמית, חמלה ואהבה - כך שהיא תרגיש ראויה בדיוק כמו שהיא. וכאשר היא קיבלה את עצמה כמו שהיא, היא הייתה פנויה למצוא בן-זוג שבמחיצתו היא הרגישה שלמה ואהובה בדיוק כמו שהיא.
בחרתי לשתף תרגיל אחד שעשינו כדי להגיע לקבלה עצמית (התרגיל מופיע בספרה של אנאבלה שקד "לקפוץ למים" 2 ). ביקשתי ממנה לכתוב לפניי השינה עשרה מעשים חיוביים, קטנים כגדולים, שהיא עשתה במהלך היום. להתמקד בפעולות מועילות כמו החלטות טובות, התגברות על קשיים, נתינה, התחשבות ועוד. כך אנחנו ממקדים את תשומת הלב שלנו במקומות בהם אנחנו מרגישים מועילים ובעלי ערך, ופחות במקומות בהם יש בנו ביקורת כלפיי ההתנהלות שלנו. את תרגיל זה מומלץ לעשות למשך כ-21 יום, במחברת ייעודית.
לסיכום, לכל אחד מאיתנו פצעי ילדות ואמונות שאיתם אנחנו מגיעים לעולם, והם הפריזמה שדרכה אנחנו מוצאים בני זוג. בעזרת מלאכת חקירה בקליניקה, אפשר לגלות מהם פצעי הילדות ומה האמונות האלה. כאשר נגלה אותם, נוכל להתאים כלים ותרגילים שיעזרו לנו לרפא אותם, ולהרחיב את הפריזמה דרכה אנחנו מסתכלים על העולם. ואז נשים לב לא רק לכאלה שיפעילו אותנו, אלא נוכל "לזמן" בני זוג שייטיבו איתנו. אם כך, ברגע שהתת מודע הופך למודע, ואנחנו יכולים לבחור את מי שאנחנו רוצים בחיינו - נוכל לזמן את הא.נשים האלה לעולמנו. ואולי, כמו במקרה שלי, הם פשוט יגיעו. כי הראייה שלנו התרחבה.
1 ד"ר הארוויל הנדריקס. בסוף מוצאים אהבה, הוצאת אחיאסף.
2 אנאבלה שקד. לקפוץ למים - מהימנעות להשתתפות מלאה בחיים, הוצאת פסיכה.



